Jump to content

Welcome to DARKARENA
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Jeffery Deaver - Dansand cu moartea


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Guest_Sheyck_*

Guest_Sheyck_*

~

 

Jeffery Deaver este un maestru în arta de a spune o poveste și să captiveze cititorul cu ritmul său narativ. Caracteristica sa principală este fără nici o umbră de îndoială intriga existentă și faptul că nimic din ceea ce pare nu este real. E greu de imaginat ce se va întâmpla în urmatoarele rânduri din cauza imprevizibilității autorului, care ne înșeală până la ultimul rând.

 

Detectivul Lincoln Rhyme, unul dintre cei mai buni criminalişti din NYPD, este pe urmele Dansatorului pe Coşciug, un ucigaş cu o inteligenţă ieşită din comun. Rhyme, rămas cvadriplegic în urma unui accident, îşi foloseşte mintea strălucită pentru a-l găsi pe acest ucigaş care a fost plătit să elimine trei martori înaintea unui proces important. Braţele şi picioarele lui Rhyme sunt reprezentate de frumoasa poliţistă Amanda Sachs. Singurul indiciu pe care îl au despre ucigaş este tatuajul de pe braţ ce înfăţişează Moartea dansând cu o femeie în faţa unui coşciug.

 

Lincoln Rhyme este cu siguranţă un Sherlock Holmes modern și Amelia Sachs, Watson a lui. Orice cititor va recunoaște cu ușurință puternica influență. La urma urmei, Rhyme își folosește creierul și caută detaliila care nimeni nu se gândește: praf, mirosuri și texturi. La fel ca Sherlock el are o hartă a orașului cu referire la modul în care au arătat în trecut diferite părți ale orașului.

 

Părere personală : o carte captivantă care nu te lasă să descoperi absolut totul până nu citeşti toată cartea fiind într-adevăr imprevizibilă în majoritatea aspectelor. Influenţa din cărţile lui Sir Arthur Conan Doyle se observă încă de la început, dar asta ca idee de ansamblu. Originalitatea autorului totuşi nu eşuează să surprindă cititorul apărând constant elemente noi în şirul poveştii, personaje noi, ş.a.

 

~

 

 

dansand-cu-moartea-lincoln-rhyme-vol-2_1

 

Cartea o puteti gasi online(magazin) pe:

elefant | humanitas | carturesti | rao


  • SicraN and Advanced like this
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users