Jump to content

Welcome to DARKARENA
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Top 10 lucruri despre vise


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Guest_Sheyck_*

Guest_Sheyck_*

O multime de factori influenteaza daca si cum visam noaptea si daca si cum visam atunci cand dormim ziua.

 

 

1b44003c0ebf766802ef8ca10f948c43.jpg

 

10. Orbii pot visa

Oamenii care au orbit dupa nastere pot vedea imagini in vise. Oamenii care s-au nascut orbi nu vad imagini adevarate, ci construite pe baza simturilor (auditiv, olfactiv, tactil sau emotional). Nevoia de somn este atat de puternica incat trupul poate rezolva virtual toate problemele fizice, numai ca acest lucru sa fie posibil.

 

amazed1.jpg

9. Uitam 90% din vise

La cinci minute de la trezire deja uitam jumatate din ce am visat. Faimosul poet Samuel Taylor Coleridge a fost intrerupt in timp ce scria un poem inspirat dintr-un vis proaspat, cand a fost intrerupt. A incercat sa se intoarca la poem, dar uitase ce voia sa scrie si nu a reusit niciodata sa il termine.

8. Toata lumea viseaza

Orice fiinta umana viseaza (mai putin in cazul anumitor dereglari sau probleme medicale), insa barbatii si femeile viseaza diferit. Barbatii tind sa viseze mai degraba alti barbati, in timp ce femile viseaza in egala masura despre ambele sexe.

7. Visele previn psihozele

Intr-un studiu despre somn, subiectii care au fost treziti la inceputul visului, dar au fost lasati sa doarma mai departe cele 8 ore, au manifestat greutate in concentrare, iritabilitate, halucinatii si semne de psihoza dupa numai trei zile. Atunci cand au fost lasati sa doarma profund (REM), creierul a recuperat marind frecventa de REM.

6. Visam doar despre ce cunoastem

In visele noastre apar adesea straini, insa nu sunt inventati, ci creierul isi aminteste oameni si chipuri reale pe care le-am intalnit. visele noastre sunt compuse din idei pe care le-am mai auzit, notiuni despre care am invatat si lucruri pe care le-am vazut, combinate uneori in cele mai ciudate "retete".

5. Nu toti viseaza in culori

 

55bfe2578e926cf4b32fe83f329d8c89-1zlf5bx

Aproximativ 12% dintre oamenii care au darul vederii viseaza in alb si negru. Oamenii tind si sa aiba teme care se repeta in vise (acelasi vis de mai multe ori sau teme comune la mai multi oameni). Temele comune pot fi despre a fi urmarit, a alerga prea incet, cadere in gol, caderea dintilor, a zbura sau un accident de masina.

4. Visele nu inseamna la propriu ce visezi

Daca visezi despre un anume aspect, de cele mai multe ori visul nu este despre asta - visele se manifesta in tot felul de simboluri. Inconstientul face alegorii si comparatii intre real si ideea pe care o naste el.

3. Fumatorii care s-au lasat au vise mai reale

Fumatorii care au avut acest viciu pentru mult timp si s-au lasat sustin ca au vise mai vivide fata de pana atunci. Acestia au aproximativ un vis din patru despre fumat. Visul presupune ca se vad fumand si simt emotii negative, vina si panica.

2. Stimulii externi invadeaza visul

Este o experienta pe care multi dintre noi am trait-o - un sunet din realitate este perceput si incorporat in vis intr-un fel. La fel se intampla si atunci cand iti este sete si visezi ca bei apa tot timpul, iar visul nu inceteaza pana nu te trezesti sa bei un pahar real de apa.

 

1. Suntem paralizati cand dormim

Corpul uman este practic paralizat in timpul somnului, pentru a impiedica muschii sa realizeze miscarile pe care le visezi. Atunci cand se secreta hormonul care induce somnul se paralizeaza si muschii pentru a preveni somnambulismul. Se mai intampla insa sa avem spasme in somn - mici scapari ale corpului in reglarea somnului sau manifestari in etapa REM a visului (Rapid Eye Movement).


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users