Jump to content

Welcome to DARKARENA
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Cele mai neconsecvente echipe de top de CSGO din 2016


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
TheQuestion

TheQuestion
  • 15 posts
  • Location:Bucuresti

Deși și în 2016 în top putem găsi o mare parte din echipele de anul trecut, alte câteva echipe nu doar că au ieșit din aproape orice clasament, dar cu greu mai pot fi găsite în fazele ulterioare ale vreunei competiții importante. Mai au momente în care revin în top 10, însă de regulă această situație se aplică unor perioade scurte.

 

Cloud9

Anul trecut Cloud9 a avut perioade în care a făcut furori fiind, la un moment dat, inclusă de unele topuri chiar pe primul loc mondial, în detrimentul celor de la Fnatic. Mai ales după ce a obținut locuri doi la finala FACEIT League 2015 Stage 2ESWC 2015 și ESL ESEA Pro League Season 1. La scurt timp după obținerea acestor rezultate Cloud9 a fost, însă, implicată într-un scandal în care a fost acuzată de utilizarea medicamentului Adderall, cu scopul de a-și îmbunătăți performanțele.

Deși organizația nu a recunoscut niciodată că jucătorii săi au utilizat Adderall, la scurt timp de la izbucnirea scandalului performanțele Cloud9 au început să fluctueze vizibil. Mai ales și pe fondul anunțului făcut de ESL cum că intenționează să testeze anti-doping jucătorii care iau parte la competițiile sale, posibil chiar în colaborare cu National Anti Doping Association din Statele Unite.

După acel episod Cloud9 a avut rezulate slabe sau, cel mult, mediocre, la competițiile majore și rezultate bune doar la competiții minore și de regula regionale – precum iBUYPOWER Cup sau RGN Pro Series. Această tendință s-a menținut și în 2016, Cloud9 având rezultate bune doar la competiții minore, regionale sau la turnee de calificare – care prin natura lor tot regionale sunt.

În momentul de față Cloud9 este poziționată pe locul 13 de HLTV, pe patru de GosuGamers și pe locul 12 de ESL, deși este greu de înțeles de ce dată fiind lipsa victoriilor la nivel înalt.

 

Team EnVyUs

În cazul niciunei alte echipe de CS:GO scăderea de formă nu este mai vizibilă decât în cazul francezilor de la Team EnVyUs. În situația lor, scăderea este mai abruptă și decât în cazul celor de la Cloud9….mult mai abruptă.

Team EnVyUs a fost, în cea mai mare parte a lui 2015, clar o echipă de top 5. Au fost prezenți la toate competițiile majore, câștigând unele dintre ele, precum DreamHack Cluj-Napoca 2015, DreamHack London 2015, Gfinity Masters 1, StarLadder StarSeries XII și altele.

Francezii nu au încheiat 2015 foarte bine, obținând un loc slab la finala FACEIT 2015 Stage 3 și un loc trei in finala ESL ESEA Pro League Season 2, dar au început acest an bine…cel puțin până în luna februarie.

Din acel moment Team EnVyUs a intrat într-un cerc vicios în care a pierdut competiție după competiție, lucru care, în cele din urma, a dus la transferul unui jucător de la Team LDLC White. Transferul a părut a fi de bun augur, Team EnVyUs clasându-se în rândul primelor patru echipe la DreamHack Masters Malmö 2016. La scurt timp după acel succes relativ, echipa a revenit la forma care pare să o caracterizeze anul acesta, având clasări slabe la toate competițiile majore la care a participat – ESL Pro League Season 3, ELEAGUE Season 1 sau ESL One Cologne 2016.

În momentul de față Team EnVyUs este poziționată pe locul 10 de HLTV, pe 12 de GosuGamers și pe locul 11 de ESL.

 

Virtus.pro

Virtus.pro își continuă tradiția de inconsecvență de care a dat dovadă și în 2015, cu diferența că anul acesta problema este mai acută. Ce-i drept, în 2016 a participat și la ceva mai puține competiții decât anul trecut. Asta deși, culmea, beneficiază de mai multe fonduri decât în aceeași perioadă a lui 2015 – sau poate tocmai din cauza asta -, grație banilor veniți de la ESForce Holdings, o subsidiară USM Holding, compania deținută de miliardarul uzbek Alisher Usmanov.

De exemplu, dacă anul trecut Virtus.pro participase la numai puțin de 23 de competiții până să înceapă luna august, anul acesta a participat la doar la 14. Dintre acestea a câștigat doar două și doar la altele două s-a clasat în primele patru echipe. În rest a avut rezultate destul de slabe, lucru care la includerea Virtus.pro mai degrabă în rândul primelor 15 echipe decât în rândul primelor zece. Ce-i drept, în momentul de față Virtus.pro este poziționată pe locul cinci de HLTV, pe trei de GosuGamers și pe locul doi de ESL, ar acest lucru cel mai probabil este doar temporar și se datoreaza exclusiv câștigării ELEAGUE Season 1.

Cu toate astea, dintre toate echipele de top de CS:GO, Virtus.pro este una dintre cele mai stabile echipe din punctul de vedere al componenței, dacă nu chiar cea mai stabilă. Echipa a rămas în aceeași configurație din ianuarie 2014, atunci când Virtus.pro a preluat echipa poloneză AGAiN.

Oricum, tendința celor de Virtus.pro este destul de clară: de la an la an, rezultatele slabe alternează tot mai puțin cu cele bune, în favoarea celor slabe. Anul 2014 rămâne, în continuare, cel mai bun în termeni de rezultate, pentru ca în 2015 rezultatele să scadă drastic, iar în 2016 să scadă și mai mult. Dacă se menține actualul trend, atunci ne putem aștepta la tot mai multe rezultate slabe, eventual întrerupte din când în când de câte un loc întâi la vreo competiție majoră. Or, această situație, cel mai probabil că va duce la o serie de schimbări de componență.

 


Untitled_4.jpg

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users