Jump to content

Welcome to DARKARENA
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Top 10 cele mai periculoase otravuri din lume


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Guest_Sheyck_*

Guest_Sheyck_*

Există în lume multe substanțe otrăvitoare, adesea cu efect instantaneu, alteori lent, ceea ce a lăsat adesea cercetătorii în dilemă, atunci când a fost o crimă la mijloc.

 

646x404.jpg

 

Cianură

 

Un număr mare de cianuri sunt puternic toxice, dar cea mai renumită pentru toxicitatea ei extremă este cianura de potasiu. Pentru a ucide instantaneu un adult sunt suficiente 200-300 miligrame.

Datorită efectului ei rapid, cianura a fost folosită de Hitler, Geobbels, Goering și alți naziști, care nu doreau să ajungă în fața judecătorilor.

Singurul om din istorie care a rezistat la cianura a fost Rasputin. Cazul lui este încă în discuție, existând ipoteza că, înaintea cianurii, servise câteva prăjituri, iar zahărul constituie un antidot puternic.

 

○ Antrax

 

Antraxul nu ucide pe loc. El îmbolnăveşte, datorită bacteriei Bacillus Anthracis. Dacă bacteria afectează sistemul intestinal, mor aproximativ jumătate din cei molipsiți. Dacă este atins sistemul respirator, mor aproape toți. Prin cele mai moderne procedee de tratament, medicii nu reușesc să salveze decât 5% din acești pacienți.

 

○ Gazul sarin

 

Gazul sarin a fost creat cu cele mai bune intenții de către cercetători germani, care căutau să obțină un pesticid puternic, dar au obținut altceva decât ceea ce căutaseră. Abia în 1993 a fost interzisă cercetarea și producția în acest domeniu.

Deși s-au făcut apeluri insistente pentru distrugerea tuturor stocurilor existente, gazul încă mai este păstrat de către teroriști și nu se cunoaște dimensiunea stocurilor lor.

 

○ Amatoxină

 

Amatoxina este un produs natural, cu înalt grad de toxicitate, care provine dintr-o ciupercă din familia amitaceelor. Primele simptome nu se produc imediat, ci după circa 10 ore de la consumarea ciupercii ca aliment. Din acel moment, este foarte dificil pentru medici să mai facă ceva, iar dacă reușesc să salveze unii pacienți, aceștia rămân cu sechele grave pe tot restul vieții.

 

În trecut, ca și astăzi, consumul ciupercilor culese direct din pădure era și este lucru riscant. În țările civilizate, se comercializează numai ciuperci de cultură, care prezintă siguranță.

 

○ Mercurul

 

Mercurul dăunează grav sistemului nervos, rinichilor, ficatului și întregului sistem gastro-intestinal. Întrucât moartea intervine lent, istoria relatează numeroase decese inexplicabile, dar bănuite ulterior a proveni din folosirea mercurului ca perfidă armă letală.

 

Datorită nocivității acestui element chimic, astăzi în numeroase țări – inclusiv în România – comercializarea termometrelor corporale cu mercur a fost interzisă, acestea fiind înlocuite cu termometre numerice, cu afișaj electronic.

 

○ Tetrodoxina

 

Otrava, extrem de puternică, se găsește în ficatul, icrele și alte organe ale peștelui-balon care își are habitatul în zona californiană dar al carui consum este mai mare in Japonia, pestele fiind denumit fugo.

 

A fost descoperită întâmplător de echipajul căpitanului James Cook, care într-una din zilele anului 1774 s-a ospătat împărățește cu ciorbă preparată din deliciosul pește. A decedat o jumătate din echipaj.

De atunci, a fost întocmit anume pentru marinari un catalog cu viețuitoarele marine care trebuie ocolite de gurmanzi.

 

Efectele sale analgezice sunt de 160.000 de ori mai puternice decât cele ale cocainei.

 

Dacă mâncaţi peştele, puteţi simţi o uşoară senzaţie plăcută, provocată de tetrodotoxină iar în Japonia bucătarii care prepară fugo trebuie să aibă licenţă.

Chiar şi aşa, uneori există cazuri mortale sau persoane care ajung în stare gravă, ca urmare a consumului acestui tip de peşte.

 

Toxina coboară temperatura corpului şi a sângelui, provocând o comă profundă. În Japonia au existat cazuri în care victimele şi-au revenit la câteva zile după ce au fost declarate moarte.

 

○ Ricinul

 

Ricinul (Ricinus communis), numit şi „arborele minune”, poate face minuni, dar în aceeaşi măsură provoacă moartea… în funcţie modul de utilizare.

 

Plantă subtropicală şi tropicală, cultivată în India şi Africa, ricinul ajunge până la 15 m. La noi în ţară este cultivat ca plantă oleaginoasă ori ornamentală.

 

Ricinul este recunoscut de mii de ani pentru virtuţile sale medicinale. Dar, ştiţi cum se spune, „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, deoarece ricinul produce şi o toxină mortală de şase mii de ori mai puternică decât cianura.Astfel, este capabil să pună la pământ orice animal, oricât de mare ar fi el.

 

Seminţele sunt compuse dintr-un ulei foarte bogat, pe care planta îl protejează prin depozitarea unei proteine, ricinina (alcaloid), toxică pentru majoritatea animalelor, aceasta regăsindu-se în concentraţie mai mică şi în frunze.

 

Odată ingerată, ricinina (nu confundaţi cu ricina, care este o toxoalbumină, la fel de toxică) generează moartea celulelor prin blocarea producţiei de proteine ce le menţin în viaţă. La oameni, moartea este precedată de convulsii cauzate de disfuncţia ficatului şi a altor organe.

Nu există încă un antidot în acest sens. Cazurile mortale cele mai frecvente sunt cauzate de ingestia accidentală de seminţe, dar ricinina poate fi inspirată şi prin aerosol, dizolvată în apă şi alimente ori injectată cu o seringă. A intrat în istorie ca urmare a morţii unui reporter bulgar ucis de o umbrelă trucată ce injecta ricinină.

 

○ VX

 

Gazul cunoscut sub numele acestui cod a apărut tot cu prilejul cercetărilor pentru descoperirea de pesticide. Există și astăzi pericolul să fie folosit de teroriști. Simptomele de otrăvire apar după un minut de la inhalare sau de la contactul cu pielea, iar decesul intervine după 10-15 minute.

 

○ Stricnină

 

Stricnina a fost obținută pentru prima oară de către chimiștii francezi Pelletier și Kavantu în anul 1818, în scopuri medicinale. Într-adevăr, administrată în doze infinitezimale, stricnina crește metabolismul, îmbunătățește performanța cardiacă și tratează unele forme de paralizie.

 

O cantitate mai mare însă este letală, moartea intervenind la circa jumătate de oră după consumarea de câte organism, timp în care intervine o suferinţă teribilă și convulsii severe.

 

○ Toxina botulinică

 

În mod surprinzător cea mai toxică substanţă din natură este toxina botulinică.

O cantitate de toxină botulinică care cântăreşte doar un gram poate ucide peste 14.000 de oameni, chiar dacă toţi aceştia o înghit diluată în mii de litri de apă, iar acelaşi gram de toxină botulinică diluată într-o substanţă injectabilă este suficientă pentru a injecta şi a ucide astfel circa 8,3 milioane oameni!

 

Toxina botulinică a fost descoperită de către fizicianul Justinus Kerner, care a descris-o drept „cărnaţ otrăvitor”, deoarece bacteria care produce această toxină apare şi se se dezvoltă deseori pe produsele de măcelărie alterate. Tot Justinus Kerner a fost cel care s-a gândit în premieră la posibilitatea folosirii terapeutice a toxinei botulinice, botezată astfel de la termenul latin pentru cârnat – „botulus”.

 

Pe scurt, toxina botulinică este deopotrivă o proteină şi o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Toxina botulinică provoacă botulismul, o boală mortală la om şi la animale. Există trei forme ale toxinei botulinice de tip A (Botox, Dysport şi Xeomin) şi o singură formă de tip B (MyoBloc). Aceasta din urmă nu este atât de mortală ca cele de tip A, şi este disponibilă la vânzare pentru diverse tratamente cosmetice şi medicale.

 

Toxina botulinică distruge rapid legăturile dintre nervi şi muşchi, fapt care duce la paralizie şi stop respirator. Cantităţi infime de toxină botulinică sunt folosite totuşi la tratarea spasmelor musculare, precum şi la umflarea excesivă şi paralizarea musculaturii care provoacă riduri. Cele din urmă sunt folosite în tratamentul cosmetic cu Botox.

 

 

Bonus

 

O substanță toxică, denumită ”bisfenol-A” este prezentă pe toate bonurile fiscale, primite în orice magazin. Această substanță toxică poate provoca probleme neurologice și reproductive.

 

”Bisfenolul-A” este o substanță toxică, care poate fi absorbită de corpul uman prin porii din piele, atunci când atingem bonurile fiscale primite de la magazine. Substanța este folosită la fabricarea obiectelor din plastic, cu duritate ridicată, însă nu trebuie folosită pentru obiectele din care sunt hrăniți bebelușii, din cauza pericolului pe care îl prezintă.

 

Din cauza acestei substanțe, oamenii pot căpăta probleme legate de reproducere, dar și anomalii în dezvoltarea creierului, chiar din faza vieții intrauterine.

 

 


  • Daemon, Rhaegar TargaryeN*, Ƙiиg Rαgnαr ♛ and 1 other like this
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users