Jump to content

Welcome to DARKARENA
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Patru tipuri de mancare care iti produc senzatia de foame


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Guest_Sheyck_*

Guest_Sheyck_*

Atunci când iei o gustare, mai ales în apropierea unei mese principale, este posibil ca alimentele consumate atunci să îţi crească pofta de mâncare şi nu să o diminueze .

 

Mirosul, gustul sau chiar văzul unor alimente pot genera creşterea apetitului, stimulii la nivelul creierului percepând asta ca pe o viitoare masă. În acelaşi timp, câteva înghiţituri de mâncare declanşează dorinţa de a consuma mai mult, lucru ce nu poate fi satisfăcut de câteva chipsuri sau o banană..

 

Chipsuri, paine sau biscuiti

 

carbohidrati_6993.jpg

 

Chipsurile din cartofi, precum şi pâinea ori biscuiţii se încadrează în categoria carbohidraţilor procesaţi. Atunci când sunt consumate, aceste alimente duc la creşterea nivelului de glicemie din sânge, ceea ce va face ca organismul să producă o cantitate mai mare de insulină.

Acest lucru va genera ulterior o senzaţie mai mare de foame.

 

► Prăjituri şi dulciuri

 

mainbanner.jpg

 

Zahărul, în diverse forme, generează un apetit mai mare decât o fac alte surse de energie. Practic, creierul îi va spune corpului că nu te-ai săturat, astfel că va trebui să consumi mai multă mâncare penru a potoli această senzaţie.

 

► Iaurt sărac în grăsimi

 

iaurt-0-1.jpg

 

Mai multe studii au arătat că anumite tipuri de iaurt pot genera o senzaţie mai mare de foame, în special cele sărace în grăsimi. Explicaţia este faptul că cele din urmă conţin mai mult zahăr ori carbohidraţi procesaţi, ce vor genera efectele amintite mai sus.

 

► Sucurile fără zahăr şi snack-urile cu îndulcitori artificiali

 

Coca-Cola-Zero-Battleship-Theyve-Come-Fo

 

Un studiu recent condus de o echipă din Australia a descoperit că atunci când îndulcitorii artificiali intră în contact cu limba, stimulii de aici vor transmite creierului ideea că organismul va primi o cantitate mare de energie (calorii) în viitorul apropiat.

Atunci când acele calorii nu sosesc, creierul încearcă să echilibreze balanţa şi te va face să consumi mai multă mâncare pentru a compensa.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users